Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Kalman poika
Isbn: 978-87-2853-457-1
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: februari 2024

E-bok

Kalman poika

Neuvosto-Karjalan suomalaisjohtajan ajatuksia ennen kuolemaa

Ruotsinkieliseen sivistyskotiin vuonna 1881 syntynyt Edvard Gylling valitsi elämälleen yllättävän polun, kun hän toimi ensin Suomessa SDP:n johtoportaassa, sitten sisällissodassa punaisten esikuntapäällikkönä. Viipurista hän pakeni Tukholmaan, josta Lenin kuitenkin kutsui hänet Neuvostoliittoon. Siellä hän nousi aktiivisen toimintansa ansiosta uuden Karjalan autonomisen sosialistisen neuvostotasavallan kansankomissaarien neuvoston puheenjohtajaksi. Gylling alkoi kehittää alueen teollisuutta ja maataloutta ja houkutteli sinne tuhansia suomalaisia muuttajia niin Suomesta kuin esimerkiksi Amerikastakin. Idealistinen alku sortui kuitenkin Stalinin vainoihin, jotka koituivat myös Gyllingin kohtaloksi. Ensin hän menetti asemansa ja joutui muuttamaan Moskovaan, lopulta seurasivat pidätys, kuulustelut, kidutus ja armoton tuomio.

Kiehtovassa romaanissa Edvard Gylling pohtii elämäänsä ja tekojaan teloitusta odottaessaan ja kertaa samalla jännittäviä ja jännitteisiä historian tapahtumia.

Tuure Vierros (1927–2012) oli suomalainen historian ja yhteiskuntaopin opettaja ja kirjailija. Hän oli kotoisin Kankaanpäästä ja teki pitkän uran opettajana eri paikkakunnilla. Vierros julkaisi lukuisia historiallisia romaaneja ja oppikirjoja ja myös näytelmiä ja esseitä.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone