Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Bibliosta ei voi enää lainata aineistoa. Lainaamiasi kirjoja voit kuitenkin lukea tai kuunnella eräpäivään asti. Biblion tilalle tulee E-kirjasto. Sitä käytetään E-kirjasto-sovelluksella.
Omslagsbild för Rusthollari Varala
Isbn: 978-87-2856-587-2
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: februari 2024

E-bok

Rusthollari Varala

Varalan tilan isäntä on itsevarma mies. Hän on aikanaan tullut tilalle vävyksi ja vaimonsa kuoltua perinyt sen itselleen. Toinenkin vaimo on kuollut, mahdollisesti isännän laiminlyöntien seurauksena, ja isännän silmäterä on ainoa lapsi, Eeva-tytär.

Isäntä on vanhoillinen ja omaa valtaansa oikeutettuna pitävä. Talon Selma-piikaa hän käyttää kuin omaansa, vaikka Selma haluaisi naimisiin Kalle-rengin kanssa. Isäntä vihaa sosialisteja ja tuhlareita eikä arvosta opiskelua, mutta Eevan hän antaa opiskella ja kokeilla eri aloja, koska toivoo Eevan löytävän opinahjoista rikkaan sulhasen. Lopulta isännälle koittaa kuitenkin tilinteon aika. Hän on aina kuvitellut toimineensa elämässään niin kuin kuuluu, mutta mitä siitä lopulta on jäänyt käteen?

Väinö Kolkkala (1883–1952) oli toimittaja ja kirjailija, joka käytti salanimeä Väinö Kulo. Kolkkala kirjoitti lehtiin ennen vapaaksi kirjailijaksi ryhtymistä, ja hänet tunnetaan myös Varsinaissuomalaisten laulun sanoittajana.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone