Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Vara dig trogen
Isbn: 978-91-8978-273-0
Förlag: Bookea
Kategori:
Romaner Romantik
Tillgänglig sedan: september 2023
Uppläsare: Sofia Berntson
Length: 12 timmar 1 minut

Ljudbok

Vara dig trogen

Han höll hennes hand i ett hårt grepp. Blicken var mörk och allvarlig. "Kommer du ihåg löftet vi gav varandra, att vi skulle vara varandra trogna tills döden skiljer oss åt?"

Anna är lyckligt gift med Erik, uppskattad präst i den norrländska småstaden Östansjö. När människor börjar strömma till kyrkan jublar hon, men inser snart att det hela utvecklats till en äktenskaplig mardröm.

Erik blir alltmer uppslukad av arbetet men i stället för att vända sig till henne söker han stöd hos en av församlingens nya kvinnliga medlemmar.

En olycka gör att Anna isoleras från familjen och när hon återvänder hem har allt förändrats, såväl i församlingen som i relationen till maken. Anna måste avgöra var lojalitetens gräns går.

Vara dig trogen är en relationsroman som rymmer svartsjuka, åtrå och övergrepp i religionens namn. Den handlar om gränser och vad som kan få oss människor att överträda dessa.

Malin Westling prästvigdes för Växjö stift 1996 men omskolade sig till lärare efter bara tre års församlingstjänst. Idag arbetar hon som skolchef i Piteå kommun. Debutromanen Vara dig trogen är inspirerad av hennes tid i kyrkan och de livsfrågor hon mötte där.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone