Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Insinööri Raikon testamentti
Isbn: 978-87-2634-981-8
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: september 2023

E-bok

Insinööri Raikon testamentti

Klassinen dekkari 1940-luvun Suomesta!

Kun puujalostusinsinööri Raikko löydetään kuoliaaksi iskettynä syrjäiseltä huvilaltaan, komisario Leino tarttuu toimeen. Hän tietää tasan tarkkaan, mihin soittaa saadakseen näppärää apua tutkintaan. Aamutar-sanomalehden toimittajat, nuori Ville ja kokenut, baarissa viihtyvä Kanto, rientävät oitis paikalle.

Käy ilmi, että insinöörin uusimman, puunjalostustekniikan mullistavan keksinnön pienoismalli on varastettu. Vaikuttaa myös siltä, että rikospaikka on lavastettu näyttämään siltä, että siellä olisi tapeltu. Sekä poliisit että toimittajat tietävät, että kyseessä on harvinaisen visainen pähkinä purtavaksi. Eteen tulee uskonlahkoja, aviottomia lapsia, rauhanpuolustajia, isänmaan puolustajia, uusia murhayrityksiä ja murtoja, mutta Leino ei anna hevillä periksi.



Kaarlo Arvid Erho (1905?1967) aloitti kirjallisen uransa kirjoittamalla sotamuistelmia, ja siirtyi myöhemmin salapoliisitarinoihin. Hän toimi myös toimittajana ja teatteriohjaajana. Kirjoittaessaan näytelmiä ja nuortenkirjoja Erho käytti myös salanimiä Kalle Rae ja Erik Karlsson.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone