Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Veritorstai
Isbn: 978-87-2842-061-4
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: november 2022
Uppläsare: Petri Hanttu
Length: 11 timmar 41 minuter

Ljudbok

Veritorstai

Eletään vuotta 1949. Leo Virta on Helsingin Sanomiin kirjoittava vapaa toimittaja, joka saa yllättäen pyynnön lähteä Kemiin juttukeikalle. Kemi Yhtiö on alentanut työntekijöiden palkkoja, ja se on johtanut suureen lakkoon. Helsingistä päin katsoen Kemin tapahtumat eivät vielä tunnu kovin merkittäviltä, mutta Virta ei aavista, mihin tilanne on kehittymässä. Lakko on yltyvä suureksi poliittiseksi yhteenotoksi – eikä verenvuodatukselta säästytä. Vastakkain eivät ole pelkästään työntekijät ja tehtaanomistajat, vaan taustalla taistelevat Suomen kommunistinen puolue sekä SDP:n vähemmistöhallitus.

Veritorstai on jännittävä historiallinen romaani vuoden 1949 Kemin tapahtumista.



Unto Katajamäki on suomalainen kirjailija, joka elää ja vaikuttaa Tampereella. Hän on julkaissut monipuolisesti kauno- ja tietokirjallisuutta. Lisäksi Katajamäki on kirjoittanut useita lukion oppikirjoja. Historiaa opiskellut Katajamäki on työskennellyt muun muassa lukion rehtorina.

Missä tapahtuu, siellä on toimittaja Leo Virta! Virran mukana lukija pääsee seuraamaan Suomen historian keskeisiä tapahtumia. Mitä tapahtui Veritorstaina 1940-luvulla? Entä miten Lapuan liike sai alkunsa 1920-luvun lopussa?

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone