Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Walter Horn: ensimmäinen jääkäri ja kylmän sodan Pohjola-aktivisti
Isbn: 978-87-2842-537-4
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Memoarer & Biografier Samhälle & politik Historia
Tillgänglig sedan: oktober 2022

E-bok

Walter Horn: ensimmäinen jääkäri ja kylmän sodan Pohjola-aktivisti

Suomessa Saksan kansalaisena syntynyt Walter Horn (1893–1972) oli mukana perustamassa jääkäriliikettä. Kun hän osallistui vuonna 1915 jääkäripataljoonan ensimmäisiin taisteluihin rintamalla, keuhkotauti pakotti hänet rintamalta sairaalaan. Myöhemmin talvisodassa Horn toimi Helsingin komendanttina ja jatkosodassa ulkomailla sotilasasiamiehenä.

Vaiherikkaan sotilasuran ohella Horn oli aktiivinen myös poliittisesti. Hän toimi kylmän sodan aikaan osana Pohjola-aktivisteja, jotka suunnittelivat pohjoismaista puolustusliittoa. Harva tietää, että liitosta puhuttiin suomalaisten keskuudessa jo 1950- ja 1960-luvuilla. Tämä teos käsittelee aihetta ainutlaatuisesti aktivistien omasta näkökulmasta.

Walter Hornin elämä kietoutui mielenkiintoisesti yhteen Euroopan historian kiinnostavimpien käännekohtien kanssa. Prikaatikenraali Pentti Airio on käyttänyt teoksessaan aineistona muun muassa ministeri Tankmar Hornin arkistoa muun tutkimuksensa lisäksi.




Pentti Airio on eläkkeelle jäänyt prikaatikenraali, joka on kirjoittanut useita sota-aiheisia tietokirjoja. Airio on koulutukseltaan sotatieteiden tohtori.

EPUB3: Reflowable


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone