Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Ragnar Nordström ja talvisota
Isbn: 978-87-2841-207-7
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Memoarer & Biografier Historia
Tillgänglig sedan: september 2022

E-bok

Ragnar Nordström ja talvisota

Kun talvisota syttyi, laivanvarustaja Ragnar Nordström kiirehti auttamaan puolustusvoimia. Hän hankki aseistusta kenttäarmeijalle sillä ehdolla, että aseita käytettäisiin Lapin rintaman puolustukseen.

Ragnar Nordström oli paitsi hyväntekijä, myös jääkäri ja everstiluutnantti. Vaikka hän oli menettänyt oikean kätensä sisällissodan taistelussa, vamma ei estänyt häntä jatkamasta maansa puolustamista – hän palasi rintamalle vielä saman sodan aikana. Sama periksiantamaton asenne ja rohkeus näkyy siinä, kuinka tehokkaasti Nordström laittoi pohjoismaisen avustustyön alulle talvisodassa.

Ragnar Nordström ja talvisota on kiehtova elämäkerta miehestä, jonka sankarillinen toiminta auttoi pelastamaan Lapin. Pentti Airion huolelliseen tutkimustyöhön ja arkistomateriaaliin perustuva teos kertoo Suomen kohtaloon merkittävästi vaikuttaneesta Nordströmistä, jonka tarina on aiemmin jäänyt muiden katveeseen.



Pentti Airio on eläkkeelle jäänyt prikaatikenraali, joka on kirjoittanut useita sota-aiheisia tietokirjoja. Airio on koulutukseltaan sotatieteiden tohtori.

EPUB3: Reflowable


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone