Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Lumihauta
Isbn: 978-95-2364-277-5
Förlag: Aula & Co
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: juni 2022
Uppläsare: Mikko Leskelä
Length: 6 timmar 40 minuter

Ljudbok

Lumihauta

Pohjoinen erämaa kätki pahuuden vuosikymmeniksi. Nyt se on palannut.

Rikostutkijat Matilda Metso ja Elmo Vauramo kohtaavat uransa järkyttävimmän näyn, kun jyväskyläläisestä kerrostaloasunnosta löytyy surmattuna viisihenkinen perhe.

Tapaus sysää Matildan raiteiltaan, ja hän palaa lapsuudenmaisemiinsa Angeliin toipumaan. Siellä hän saa yllätyksekseen kuulla, että hänellä on yksi elossa oleva sukulainen. Sukumysteeriä tutkiessaan Matilda tutustuu kulttiin, joka toimittaa uhrimenoja ja rakentaa erämaahan ihmisen näköisiä lumihahmoja. Angelin kylän menneisyys on täynnä vaiettuja salaisuuksia.

Jyväskylässä perhesurman tutkinta saa erikoisen käänteen, kun käy ilmi, että tapaus saattaa liittyä Matildan traagiseen menneisyyteen. Juttu uhkaa syöstä koko henkirikosyksikön kriisiin, ja Elmo joutuu ensimmäistä kertaa myöntämään, että kaikki tapaukset eivät välttämättä koskaan ratkea.

Lumihauta on hyytävä dekkari perheestä ja itsensä etsimisestä sekä pohjoisen julmankauniista luonnosta ja kipeästä historiasta. Metso & Vauramo -sarjan toinen osa jatkaa kiitetyn Lasitarha-dekkarin rikostutkijoiden tarinaa.

Tuire Malmstedt on Pieksämäellä asuva kirjailija ja opettaja, jonka esikoisteos Pimeä jää palkittiin Suomen dekkariseuran Vuoden esikoisdekkari -palkinnolla.


Lasitarhasta sanottua:

”Hallittu dekkari.” – HS

“Kielellisesti toimiva, rakenteeltaan harkittu ja tyyliltään viimeistelty lukuromaani piinaavien dekkareiden ystäville.” – Satakunnan kansa


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone