Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Harmaa linna
Isbn: 978-87-2647-817-4
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Deckare & spänning Romantik
Tillgänglig sedan: mars 2022

E-bok

Harmaa linna

Nuori kotiopettaja Harald Thalberg on matkalla kuuluun Harmaaseen linnaan, kun hän löytää kauniin neidon uppoamaisillaan suohon. Hän pelastaa neidon ja jatkaa matkaansa. Perillä Harmaa linna uhkuu pahaenteisyyttä salakäytävineen ja hautakivineen, eikä taloa isännöivä paroni ole kotiaan pirteämpi ilmestys. Hänen jopa väitetään murhanneen veljensä omiakseen linnan itselleen. Harald iskee silmänsä paronin Irene-tyttäreen, mutta tilannetta mutkistavat linnassa piilevät, hurjat salaisuudet.

Axel Gabriel Ingeliuksen Harmaata linnaa (Det gråa slottet) pidetään Suomen ensimmäisenä kauhuromaanina. Tämä, uusi suomennos on alun perin ilmestynyt Faros-kustannuksen julkaisemana. Harmaa linna viittaa Ristilän kartanoon Satakunnassa.

Axel Gabriel Ingelius (1822–1868) oli suomalainen musiikkikriitikko, säveltäjä ja kirjailija, joka kirjoitti ensimmäisenä suomalaisena kauhuromaanina pidetyn teoksen Det gråa slottet. Romaani on suomennettu nimellä Harmaa linna. Vaikka Ingelius sävelsi myös ensimmäisen suomalaisen sinfonian, musiikkirintamalla hänet muistetaan erityisesti ahkerana kriitikkona.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone