Jump to content
Cover for Puolan prinsessa
Isbn: 978-91-8034-037-3
Publisher: Word Audio Publishing
Category:
Novels Romance
Accessible since: January 2022
Narrator: Sanna Majuri
Length: 11 hours 44 minutes

Audiobook

Puolan prinsessa

Kaunistelematon ja vangitseva kuvaus 1500-luvun oloista ja naisen asemasta   

Värikkääseen renessanssiaikaan sijoittuva Puolan prinsessa kertoo Suomen herttua Juhanan ja Puolan prinsessa Katariina Jagellonican kuninkaallisesta liitosta ja sen haasteista.   

Herttua Juhana matkustaa kosiomatkalle Puolaan tavoitteenaan solmia avioliitto prinsessa Katariina Jagellonican kanssa. Katariinan veli Sigismund August on kuitenkin vastahakoinen ja suhtautuu sisareensa omistushaluisesti. Vaikeuksista huolimatta avioliitto solmitaan ja jännittävä kotimatka Suomeen voi alkaa. Nuoripari kohtaa ristiriitoja ensimmäisen yhteisen vuotensa aikana, ja juhlimiseen mieltynyt Juhana on kuin eri maailmasta yli kymmenen vuotta vanhempaan Katariinaan verrattuna. Elämä Turun linnassa uhkaa lopulta päättyä suureen katastrofiin…   

Leila Tuure (s. 1938) on historiallisista romaaneistaan tunnettu porilaissyntyinen kirjailija, joka on työskennellyt myös historianopettajana. Tuuren tarinoissa menneet vuosisadat heräävät ihastuttavasti eloon ja erilaiset ihmiskohtalot saavat äänensä kuuluviin. Puolan prinsessa on Kauppamies- ja Piiritanssi-sarjoista tunnetun Tuuren väkevä, itsenäinen teos 1500-luvun maailmasta.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone