Jump to content
Cover for Mantan testamentti
Isbn: 978-87-2682-484-1
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels Crime & Mystery
Accessible since: November 2021

E-book

Mantan testamentti

Pekka Lipponen istuu toimistossaan, kun asianajaja ilmoittaa, että Pekan ex-vaimo Mandi "Manta" Kakkinen on kuollut. Manta on testamentannut Lipposelle sievoisen summan rahaa, ja ainoa ehto on, että Lipponen käy pystyttämässä haudalle kiven, johon kirjoitetaan 'Ikiuskolliselle puolisolleni Mandille, sureva ja syvästi kaipaava Petter!'

Lipponen on kahden vaiheilla. Mandi huijasi hänet aiemmin avioliittoon, vaikka oli toisen kanssa naimisissa, ja liitto jouduttiin purkamaan. Pekka ei halua tanssia Mantan pillin mukaan, mutta jos hän ei suostu, Mandin toinen mies Vihtori kerää koko potin itselleen. Lipponen matkustaa Kairoon kiveä pystyttämään, mutta Egyptin auringon alla koko kuvio paljastuu huijaukseksi.

Kansainvälinen seikkailija ja ylipääjohtaja Pekka Lipponen on täällä taas. Nokkela sanailu ja eksoottinen Egypti viihdyttävät nostalgiannälkäisiä lukijoita takuuvarmasti.

Aarne Viktor Haapakoski (1904–1961), joka tunnettiin kenties parhaiten nimellä Outsider, oli suomalainen kirjailija ja toimittaja. Yli 2500 tarinaa uransa aikana kirjoittanut Haapakoski käytti runsaasti eri salanimiä. Hänen tunnetuimpiin teoksiinsa lukeutuvat muun muassa Kalle-Kustaa Korkin seikkailut ja Pekka Lipposen seikkailut, joita julkaistiin 1940-luvulta lähtien.

Pekka Lipponen ja Kalle-Kustaa Korkki ovat liikemiehiä, jotka ovat tottuneet matkustamaan ympäri maailmaa. Vaara vaanii kuitenkin yllättävissä paikoissa – edessä on kiperiä tilanteita niin New Yorkissa, Tokiossa kuin myös Pariisissa.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone