Jump to content
Cover for Erikoisosasto Z
Isbn: 978-87-2803-012-7
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels Memoirs & Biography
Accessible since: October 2021
Narrator: Juha Uutela
Length: 7 hours 20 minutes

Audiobook

Erikoisosasto Z

Sirkka-Liisa on hyvämaineinen ja rohkea lotta – sellainen, jota monet sotilaat katselevat kunnioituksella ja ihaillen. Kun Sirkka-Liisa lähtee tukikohdasta kuljetuksella pois mennäkseen naimisiin, auto jää puna-armeijan väijytykseen. Kuoliko Sirkka-Liisa vai jäikö hän venäläisten vangiksi, sitä ei kukaan tiedä.

Sotilaat surevat Sirkka-Liisan kohtaloa, mutta heidän täytyisi keskittyä muuhun. Onhan metsää halkova tie venäläisten hallinnassa – ja suomalaisten on keksittävä tapa suojella tien kuljetuksia. Niinpä perustetaan Erikoisosasto Z, joka koostuu sekä suomalaisista että saksalaisista sotilaista. Mitä yhteistyöstä tulee – onnistuuko erikoisosasto saamaan tien jälleen haltuunsa?

Erikoisosasto Z on Jorma Kurvisen todentuntuinen sotaromaani vuodelta 1993.

Jorma Kurvinen (1931–2002) oli suomalainen kirjailija, joka tunnetaan erityisesti 'Susikoira Roi' -nuortenkirjasarjasta. Kurvinen julkaisi myös aikuisten romaaneja. Hän työskenteli toimittajana Uudessa Oulussa ja kaunokirjallisuutta julkaisevassa Nyyrikissä, mutta jäi päätoimiseksi kirjailijaksi vuonna 1978. Kurvinen sai Valtion kirjallisuuspalkinnon kolmesti.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone