Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Bibliosta ei voi enää lainata aineistoa. Lainaamiasi kirjoja voit kuitenkin lukea tai kuunnella eräpäivään asti. Biblion tilalle tulee E-kirjasto. Sitä käytetään E-kirjasto-sovelluksella.
Omslagsbild för Loistava Armfelt
Isbn: 978-87-2681-579-5
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: april 2021

E-bok

Loistava Armfelt

Paroni Kustaa Mauri Armfelt matkustaa vaunuissa vastapäätä Savon prikaatin päällikköä, eversti Sprengtportia. Hanke Suomen pelastamiseksi on käynnissä, mutta Armfelt pohtii, onko eversti lähtenyt matkaan isänmaansa vai oman etunsa tähden. Joka tapauksessa eversti päätyy Varsovaan kuten myös Armfelt. Jäävätkö miesten saavutukset hovissa iloitteluun, vai saavatko he aikaan oikeita muutoksia?

Varsova on vasta ensimmäinen pysäkki useiden Euroopan hovien jonossa. Tatu Vaaskiven elämäkerrallinen romaani kertoo maalauksellisella tavalla aitojen henkilöiden kuten Aleksanteri ensimmäisen ja Maria Antoinetten mielenliikkeistä. Keskiössä on 1700-luvulla aidosti elänyt ja vaikuttanut paroni Armfelt, jonka mukana lukija matkaa maasta toiseen.

Tatu Vaaskivi (1912–1942) oli oululainen kriitikko, esseisti ja kirjailija. Hänet palkittiin Kalevi Jäntin palkinnolla vuonna 1942.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone