Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Edelläkävijät
Isbn: 978-95-2345-670-9
Förlag: Gaudeamus
Kategori:
Memoarer & Biografier Humaniora
Tillgänglig sedan: december 2020
Uppläsare: Nina Hukkinen
Length: 8 timmar 26 minuter

Ljudbok

Edelläkävijät

Vuoden historiateos -ehdokas 2020

”Eugene Wolff hakeutui vuonna 1876 Viipuriin ja sai kahden viipurilaisen suosittelijan avulla paikan Hackman & Co:n konttorista, jossa hänestä tuli kolme vuotta myöhemmin yhtiön prokuristi. Kielitaitoisena hän vastasi muun muassa steariinin myynnistä, kahvin tuonnista ja ulkomaankirjeenvaihdosta.”

Eugene Wolff oli vaasalaisen kauppiaan, laivanvarustajan ja valtiopäivämiehen poika, joka loi oman uransa uudenaikaisten teollisuuslaitosten parissa. Wolffien lisäksi Hackmanin, Borgströmin ja Dahlströmin menestyvät kauppiassuvut jättivät jälkensä suomalaiseen yhteiskuntaan.

Edelläkävijät avaa ovet suurkauppiaiden kartanoihin ja kauppahuoneisiin 1800-luvun Viipurissa, Helsingissä, Turussa ja Vaasassa. Millaista oli sukujen elämä kolmessa sukupolvessa? Onnistuneita afäärejä, tanssiaisia ja purjehdusta? Kenties niitäkin, mutta ennen kaikkea porvariseliitti sopeutui uusiin tilanteisiin, menestyi liiketoiminnallaan sekä edisti Suomen kehittymistä moderniksi yhteiskunnaksi ja itsenäiseksi oikeusvaltioksi.

Taloudellinen menestys ei yksinään täyttänyt hyvän porvarin ominaisuuksia. Yhteiskunnallinen eliitti vaali myös kulttuurista sivistystä sekä muita tärkeäksi katsottuja arvoja, kuten rehellisyyttä ja heikommista huolehtimista.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone