Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Vielä yksi tehtävä
Isbn: 978-95-2291-947-2
Förlag: Docendo
Kategori:
Romaner Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: oktober 2020
Uppläsare: Markus Järvenpää
Length: 10 timmar 16 minuter

Ljudbok

Vielä yksi tehtävä

Mestarikertoja John le Carren uusin kirja on ajankohtainen ja poliittisin maustein terästetty agenttitrilleri, jossa vanha tuttu perivihollinen turvautuu ennennäkemättömiin keinoihin.

Nat, 47-vuotias Britannian tiedustelupalvelun veteraani, luulee että ajat agenttien yhdyshenkilönä ovat häneltä jo takana päin. Hän palaa kotiin Lontooseen vaimonsa luo. Mutta MI6 onkin toista mieltä. Kasvava uhka Moskovasta vaatii järeitä vastatoimia ja Nat määrätään takaisin kentälle, johtamaan sekalaista vakoojajoukkoa.

Intohimoisena sulkapallon ystävänä Nat ryhtyy pelaamaan joka viikko nuoren erakkomaisen Edin kanssa. Ed vihaa Brexitiä, Trumpia ja työtään tyhjäpäisessä mediatoimistossa. Juuri Ed, kaikista ihmisistä epätodennäköisimpänä, tempaa heidät poliittisen vihan tielle, joka on koitua heidän tuhokseen. Miten käy yksilön korkean moraalin, kun auktoriteetti, jolle on vannonut uskollisuuttaan, lakkaa toimimasta yleisen edun mukaisesti?

Englantilainen John le Carre (s. 1931) on yksi maailman suosituimpia jännityskirjailijoita. Le Carre, jonka oikea nimi on John Moore Cornwell, opiskeli kieliä Bernin yliopistossa Sveitsissä ja työskenteli sodan jälkeen vuosia Britannian tiedustelupalvelun agenttina, kylmän sodan aikaan asemapaikkanaan Länsi-Saksa - kunnes brittiläinen kaksoisagentti Kim Philby paljasti hänet. Le Carre tietää mistä kirjoittaa: hänen kirjojensa vakoojat ovat hyvin todentuntuisia, ja tämän ovat entiset salaiset palvelun agentitkin myöntäneet.

Legendaarinen vakoilukirjailija John le Carré (s. 1931) toimi Britannian tiedustelupalvelussa 1959-1964. Le Carrén kirjallinen debyytti ilmestyi 1961, ja maailmanlaajuisen suosion hän saavutti kolmannella romaanillaan Mies kylmästä (1963, suom. 1964). Siitä lähtien hän on pysynyt lukijoiden kestosuosikkina. Le Carrén tuotanto on entisestään monipuolistunut kylmän sodan päätyttyä. Pappi, lukkari, talonpoika, vakooja -romaanin pohjalta tehtiin 2011 elokuva, jonka pääosassa nähtiin Gary Oldman. www.johnlecarre.com


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone