Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Bibliosta ei voi enää lainata aineistoa. Lainaamiasi kirjoja voit kuitenkin lukea tai kuunnella eräpäivään asti. Biblion tilalle tulee E-kirjasto. Sitä käytetään E-kirjasto-sovelluksella.
Omslagsbild för Georg Henrik von Wright - modernin ajan ajattelija
Isbn: 978-95-2345-621-1
Förlag: Gaudeamus
Kategori:
Filosofi
Tillgänglig sedan: mars 2020

E-bok

Georg Henrik von Wright - modernin ajan ajattelija

av
Georg Henrik von Wright (1916-2003) oli yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista filosofeista. Hän toimi Cambridgessa professorina Ludwig Wittgensteinin jälkeen mutta osallistui aktiivisesti myös kulttuuri- ja yhteiskunnalliseen keskusteluun pohtien esimerkiksi ympäristöasioita sekä sodan ja rauhan kysymyksiä.

Von Wright erotti tieteelliset tekstinsä hyvin selvästi kirjallisuutta käsittelevistä ja ajankriittisistä esseistään. Hän karttoi kärkevyyttä, mutta hänen rajatonta talouskasvua tai sokeaa edistysuskoa kritisoineet kirjoituksensa saattoivat aiheuttaa ristiriitaisiakin reaktioita.

Teoksessa tarkastellaan von Wrightin ajattelua ja yhteiskunnallista toimintaa näiden teemoiltaan yhä ajankohtaisten esseiden pohjalta. Mitä von Wright tavoitteli, ja miksi hänen ajatuksensa koettiin niin merkittäviksi? Miten hän ymmärsi järjen, tieteen ja filosofian suhteen? Ja miksi elitismistä ja konservatismista kritisoitu von Wright on viime aikoina innostanut Pohjoismaissa niin kansallismielisiä oikeistoradikaaleja kuin ympäristöliikkeen jyrkkää vasemmistosiipeäkin?


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone